Hello,

we are the Class IT group 🙂

We deliver
for you so that technology becomes an ally for businesses in Romania and around the world.

The created IT ecosystem provides a solid IT foundation to our customers around the world, through IT education, IT software, IT infrastructure solutions, and services, a foundation that contributes to the success of their businesses.

Software pentru IT Servicii IT Educatie IT Solutii IT
--> --> --> --> --> --> --> --> -->

WE CAN BE A SOLUTION FOR YOU TOO

Better results for your business

The average increase in the turnover of our clients. Their focus is dedicated to their area of competence, they are not interrupted and do not waste time and money managing IT problems.

The whole team available for you

From incidents were resolved in less than an hour. More than 140 certified specialists, collaborate to quickly solve any situation.

Reduced risks of failure

Availability of IT infrastructure. Proactive operation monitoring and 24/7 interventions for critical systems.

Increased productivity for every employee in the company

Reduction of IT interruptions affecting employees or critical IT systems. Proactive solutions that identify potential breakdown situations before they occur.

Sustainable partnerships over time

Representative clients who have been with us for over 9 years.

If you dont have an IT department,
start your relationship with us, benefiting from an IT AUDIT

Startech Team for IT DEPARTMENTS

Why work with aIT COMPANY

TESTIMONIALS

Leo Burnett Leo Burnett

"There is much to say about the fruitful collaboration between us, but the 3 elements that have established you remain as reference: you respond to requests quickly and documented, you are always concerned with offering professional solutions to client’s problems, IT technology has no secrets for you. To as many satisfied customers as possible."

Propaganda Propaganda

"I totally appreciate at StarTech Team the fact that you speak reasonedly and keep your word (I pretty much do everything I promise). I hope for collaboration at least as good as until now"

Policolor Policolor

"In a short time, they proved their flexibility and seriousness, a fact that leads us to think about expanding the collaboration in the future"

arrow
15 oct. 2014 – Bogdan Tudor, StarTechTeam: Cloud-ul este un concept de marketing inventat ca sa ajute in promovare.

Aparitia termenului “cloud? este o strategie de marketing eficienta, menita sa ajute dezvoltarea industriei de stocare a datelor.

11 iun. 2014 – A pornit singur si acum a ajuns la 3 milioane de euro

Bogdan Tudor conduce compania de externalizare de servicii IT StarTechTeam, pe care a infiintat-o in anul 2005.

22 dec. 2013 – Personalitatea anului 2013 in Romania: programatorul

S-a vorbit in 2013 despre o noua bula in domeniul tehnologiei. Despre un Silicon Valley care fierbe. Despre listari si vanzari cu atat de multe zerouri in coada, de parca ultimii cinci ani de tristate economica nici nu ar fi existat.

14 oct. 2011 – Cine da lectii managerilor

Ce-ar mai putea avea de invatat un om care are pe mana bugete de milioane sau zeci de milioane de euro si conduce o armata de oameni?

24 mai 2009 – Cum poate departamentul IT sa aduca economii de pana la 50%

Desi nu e chiar primul loc unde se uita managerii cand se gandesc la reducerea cheltuielilor, departamentul de IT poate aduce economii de pana la 50% din bugetul de investitii.

2 nov. 2008 – Cine te scapa de angajati

Centrele de servicii externalizate au inceput sa aduca profituri importante in ultima perioada, chiar si pe fondul crizei financiare internationale.

8 Decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team şi se extinde pe piaţa integratorilor de soluţii

Class IT Outsourcing, liderul pieţei de servicii de suport IT din România și Class IT Hardware se unesc sub un singur brand, Startech Team, la 15 ani de la înființare. Schimbarea vizează extinderea pe piaţa integratorilor de soluţii IT și are loc pe fondul introducerii de noi soluţii în portofoliu, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei.

8 Decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team şi se extinde pe piaţa integratorilor de soluţii IT

Class IT Outsourcing, liderul pieţei de servicii de suport IT din România și Class IT Hardware se unesc sub un singur brand, Startech Team, la 15 ani de la înființare. Schimbarea vizează extinderea pe piaţa integratorilor de soluţii IT și are loc pe fondul introducerii de noi soluţii în portofoliu, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei.

10 Decembrie 2016 - Class IT Outsourcing va prelua Class IT Hardware și va activa pe piață sub brandul Startech Team. Afacerile vor depăși 6 milioane de euro în 2017

Evoluția companiei are loc și în contextul creșterii nevoii firmelor de a apela la furnizori specializați de servicii de suport și soluții IT. Această necesitate va genera, la nivelul întregii piețe, o majorare de două cifre în 2016, urmând un ritm accelerat de creștere în perioada următoare.

8 Decembrie 2016 - Un antreprenor își îmbracă angajații ca în Star Trek și îi plătește cu 700 de euro lunar

Antreprenorul Bogdan Tudor este mare fan al serialului științifico-fantastic Star Trek. El și-a transpus pasiunea și în business.

7 decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team şi atacă piaţa integratorilor. Echipa se extinde cu 50 de specialişti IT

Compania de servicii de suport IT Class IT Outsourcing se uneşte cu Class IT Hardware sub brandul Startech Team, mutare care vizează extinderea pe piaţa integratorilor de servicii IT. Startech Team estimează o creştere de 36% a cifrei de afaceri anul viitor, la 6 milioane de euro, şi îşi va extinde echipa cu 50 de specialişti IT, de la 150 de angajaţi în prezent.

8 Decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team şi estimează afaceri de 6 milioane euro în 2017

Din 2017, vorbim de trei tipuri de companii cărora ne adresăm cu servicii şi soluţii IT: companii antreprenoriale, companii medii şi companii mari. Pentru fiecare categorie de clienţi am definit şi oferim un portofoliu particular de servicii şi soluţii, adaptat nevoilor lor.

10 Decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team si va angaja 50 de noi specialisti IT -

Class IT Outsourcing Class IT Hardware se unesc sub un singur brand, Startech Team, la 15 ani de la infiintare. Schimbarea vizeaza extinderea pe piata integratorilor de solutii IT si are loc pe fondul introducerii de noi solutii in portofoliu, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei.

8 Decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team şi va angaja 50 de noi specialişti IT

Introducerea de noi soluţii IT în portofoliu, alături de o mai bună segmentare a diviziilor companiei, determină și creşterea cifrei de afaceri a companiei. Astfel, Startech Team estimează pentru anul curent o cifră de afaceri de peste 4,4 milioane de euro şi de peste 6 milioane de euro anul viitor.

9 Decembrie 2016 - Bogdan Tudor, Class IT: Era un moment cand credeam ca TOTUL se poate

Compania a inceput evolutia in suport IT in 2005, intrand pe o nisa. Din 2005 pana in 2008, inainte de criza, au evoluat aproape de la zero, la 35 de angajati, in prezent avand peste 120. Class IT a reusit sa aduca din SUA unul dintre cei mai mari retaileri din lume, cu o cifra de afaceri de 180 de miliarde de dolari. Compania romaneasca ofera suport clientilor companiei.

4 mar. 2015 – EY organizeaza a doua editie a Entrepreneur of the Year: vezi calendarul competitiei

Bogdan Tudor, CEO & Founder StarTechTeam, selectat in competitia EY – Entrepreneur of the Year.

25 nov. 2014 – Antreprenori, catre guvernanti: Nu va atingeti de cota unica si pastrati CAS redusa!

Ce isi mai doresc antreprenorii de la guvernanti pentru ca Romania sa fie tara europeana cu cel mai prietenos mediu de afaceri pentru antreprenori pana in 2020?

2 dec. 2013 - Bogdan Tudor, StarTechTeam Outsourcing: Cea mai mare provocare a antreprenorilor este sa se reinventeze

Cea mai mare provocare a antreprenorilor astazi este sa se reinventeze pentru ca ceea ce i-a facut sa aiba succes nu ii va ajuta sa se dezvolte pe viitor.

1 dec. 2013 - Tudor, StarTechTeam Outsourcing: IT-ul este precum industria textila acum 10-12 ani. Trebuie sa trecem de la lohn la produse proprii

Piata de IT din Romania poate fi comparata cu industria textila locala din urma cu 10-12 ani, cand predomina productia in lohn.

28 nov. 2013 - Tudor, StarTechTeam: Planul de business trebuie sa fie scurt si dinamic. Eu am invatat sa-l fac la scoala

Planul unei afaceri trebuie sa fie scurt si dinamic pentru ca piata, realiatatea tinde sa-l invalideze din prima.

19 nov. 2007 - Aproape 3% dintre companiile romanesti si-au externalizat departamentul IT

Mai putin de 3% dintre companiile romanesti si-au externalizat departamentul IT, din cauza scepticismului fata de acest procedeu.

11 feb. 2007 - StarTechTeam Outsourcing vrea sa angajeze 100 de oameni anul acesta

StarTechTeam Outsourcing, companie romaneasca ce ofera servicii de externalizare IT, infiintata in 2001, mizeaza pe dublarea cifrei de afaceri in acest an.

16 august 2023 - Mastering ChatGPT: StarTechTeam's Choice of Best Prompts

Marketing, Sales, Financial, Procurement, Human Resources

16 august 2023 - AI and Generative AI - Exploiting the business benefits - by Bogdan Tudor

Generative AI is about to fundamentally alter how businesses leverage technology. Its democratization has ushered in a new era where AI can be beneficial without requiring a plethora of specialists.

December 9, 2016 - Class IT becomes StarTech Team and bets on the business of 4.4 million euros at the end of 2016

StarTech Team - the local company formed as a result of the merger between Class IT Outsourcing, a company specialized in providing services for the outsourcing of IT processes, and Class IT Hardware estimates that it will end this year with a turnover of around 4.4 million euros, and for 2017, it aims for an increase in revenues of over 35%.

June 6, 2016 - The business of the local IT service provider StarTech Team increased by 15% in 2015.

StarTech Team Outsourcing, the local company specializing in providing IT services and support, achieved a net turnover of 8 million lei in 2015, 15% higher than in 2014.

May 30, 2016 - The reactions of IT industry managers regarding Intels decision to close the office in Bucharest: From "Romania will remain with a big social problem" to "a well-known brand does not mean safety"

In a medium time horizon, these are the news that will be repeated in the press, and Romania will only be left with a big social problem. If we dont want this to happen, we must invest today in Romanian products or services capable of competing in the global market!

May 30, 2016 - The reactions of IT industry managers regarding Intels decision to close the office in Bucharest: From "Romania will remain with a big social problem" to "a well-known brand does not mean safety"

In a medium time horizon, these are the news that will be repeated in the press, and Romania will only be left with a big social problem. If we dont want this to happen, we must invest today in Romanian products or services capable of competing in the global market!

March 25, 2016 - In search of specialists, Romania must change the way it grants citizenship

The labor market in Romania needs more IT specialists, and it is a good solution to attract them, for example, from the Republic of Moldova, but there should also be changes to the labor legislation, not only to that of citizenship.

Apr 08, 2015 - Tudor, StarTech Team: Romania can easily reach 200,000 IT professionals

200.000 de IT-isti sau 10% din PIB in 2-3 ani e un target usor realizabil, cu o strategie bine pusa la punct.

Apr 07, 2015 - Video ZF Live: The association between Romania and IT is very strong in the USA; we must take advantage of the current generation

There are companies that bring Romanians to the US and get them green cards, Bogdan Tudor, Class IT, software and outsourcing company, said on ZF Live on Tuesday.

07 apr. 2015 - Video ZF Live: Asocierea dintre Romania si IT este foarte puternica in SUA; trebuie sa profitam de generatia actuala

Sunt companii care aduc romani in SUA si le obtin green card, a spus marti la ZF Live Bogdan Tudor, Class IT, firma de software si outsourcing.

Dec 20, 2014 – StarTech Team launched an application through which customers can report technical problems

The Easee Help Mobile application replaces the classic way of reporting technical problems - by a phone call - allowing users to register a support request directly from their smartphone or tablet.

28 Oct, 2014 – The Telecom industry is transforming and moving towards the personalization of services.

The telecom market is fundamentally changing, it is no longer about technology, about networks, but about the personal relationship with millions of customers and how to offer them personalized services.

Nov 20, 2013 - Is it still necessary to have your own IT department in the company, or can you outsource it?

Over 80% of companies in Romania have security problems, and risks of data loss or unauthorized access.

11 Oct 2013 - The conclusions of the ZF Outsourcing seminar: Outsourcing is no longer a trend, but a necessity for the efficiency of a business

Companies should "get rid of" the services that do not represent their core activity, from which they make a profit, and outsource part of the activities in the support departments.

10 Oct 2013 - Bogdan Tudor, StarTech Team Outsourcing: Local companies must have other criteria to differentiate themselves from the competition, not just salary

Outsourcing means exploiting the salary differences between the West and the East but only for foreign companies.

8 Decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team şi se extinde pe piaţa integratorilor de soluţii IT

Class IT Outsourcing, liderul pieţei de servicii de suport IT din România și Class IT Hardware se unesc sub un singur brand, Startech Team, la 15 ani de la înființare. Schimbarea vizează extinderea pe piaţa integratorilor de soluţii IT și are loc pe fondul introducerii de noi soluţii în portofoliu, ca parte a strategiei de dezvoltare a companiei.

2 iul. 2013 - StarTechTeam, Microsoft Romania si Optimum Center lanseaza Suport 365

StarTechTeam, Microsoft Romania, Optimum Center au lansat Suport 365, instrumentul ideal pentru firmele romanesti care, indiferent de marime si de nivelul de dezvoltare, pun accentul pe solutii profesionale de comunicare, pe protectia datelor interne si pe productivitatea angajatilor. Lansarea serviciului Suport Office 365 a fost marcata prin intermediul unui eveniment pe 2 iulie, in cadrul caruia cei trei parteneri au demonstrat solutia integrata si au prezentat beneficiile potentiale pentru firmele romanesti.

2 iul. 2013 - Suport 365 este un nou produs de cloud pentru companiile din Romania

Microsoft a anuntat astazi, impreuna cu partenerii Optimum Desk si StarTechTeam, Suport 365. Este un instrument destinat firmelor din Romania care, indiferent de marime si de nivelul de dezvoltare, pun accentul pe solutii profesionale de comunicare, de protectie a datelor interne si pe productivitatea angajatilor. Microsoft este una dintre cele mai dezvoltate companii cu activitati de cloud storage si cloud computing.

8 Decembrie 2016 – StarTech Team face angajări

Class IT Outsourcing și Class IT Hardware se unesc într-un brand comun, Startech Team, la 15 ani de la înființare. Compania are în prezent 150 de angajați și își propune să angajeze 50 de noi specialişti IT. See more at

30 apr. 2015 – Cum va arata Internet of Things in Romania lui 2015

Revista Cariere a stat de vorba cu Bogdan Tudor, CEO & Founder StarTechTeam, CIO Council Board Member, care ne-a povestit despre trendurile care se vor instala odata cu adoptarea noilor tehnologii.

4 mar. 2015 – Se lanseaza competitia EY Entrepreneur of the Year 2015

EY Romania lanseaza, pe 14 mai, editia din 2015 a competitiei EY Entrepreneur of the Year. Dupa evenimentul de lansare a competitiei, va avea loc perioada inscrierilor, intre 14 mai si 1 august.

18 oct. 2013 - Star Team – conceptul de cultura organizationala creat de si pentru echipa StarTechTeam

Poate ca va intrebati cum arata primul site romanesc dedicat culturii organizationale... StarTechTeam Outsourcing, companie ce activeaza pe piata de servicii de suport IT din 2001, a lansat un concept inedit pentru cultura sa organizaționala, in premiera in Romania, concept care, pe langa definirea esentei si standardelor sistemului colectiv de credinte si valori, a atitudinilor si convingerilor existente in interiorul institutiei a creat si un astfel de canal interesant de comunicare..

8 Decembrie 2016 - Class IT devine Startech Team şi va angaja 50 de noi specialişti IT

Din 2017, vorbim de trei tipuri de companii cărora ne adresăm cu servicii şi soluţii IT: companii antreprenoriale, companii medii şi companii mari. Pentru fiecare categorie de clienți am definit și oferim un portofoliu particular de servicii şi soluţii, adaptat nevoilor lor.

6 ian. 2014 - Sa mergem cu incredere acolo unde nu a mai fost nimeni inainte!

De vreo cativa ani incoace, intalnesc oameni, echipe si organizatii de la care imi place foarte mult sa invat. Daca este vorba despre oameni, cel mai mult imi plac antreprenorii. si nu neaparat cei care au facut foarte multi bani foarte repede, ci cei care au construit organizatia pas cu pas si au realizat la un moment dat ca trebuie sa schimbe ceva, in primul rand la propria persoana si apoi la organizatia pe care o conduc.

5 QUESTIONS FOR
THE IT COMPANY

WHY ARE
WE FAMOUS?

WE LOVE
ROMANIA

CAMPAIGN
HUMANITARIAN

GDPR