I ROMANIA

ROMANIA, DESTINATIA IDEALA PENTRU EXTERNALIZARE IT
TOP 10 BENEFICII

1. Centre universitare cu profil informatic

Procentul de absolvenți IT la nivel național este cu mult mai mare în comparație cu alte țări mai dezvoltate. Anual, facultățile tehnice livrează peste 7.000 de absolvenți în domeniul IT, pregătiți să performeze în companii de IT și să-și dezvolte rapid competențele.

3. România în top 10 ca număr de specialiști IT certificați la nivel global

România se află în top 10 la nivel global privind numărul de specialiști IT certificați - 95.000 dintre care jumătate sunt dezvoltatori software. Până în 2023, este estimat că forță de lucru IT din România se va tripla.

5. Pret avantajos și servicii de foarte bună calitate

Calitatea serviciilor IT livrate de români este recunoscută la nivel mondial, iar prețul mic devine un factor important și competitiv în alegerea României pentru derularea proiectelor IT. Specialiștii dețin multiple certificări și au competențe în multiple arii IT.

7. Companii multinaționale care au sedii în România

Numeroase companii multinaționale, precum Microsoft, IBM, Oracle, Intel sau Ericsson își desfășoară cu succes operațiunile IT în România și investesc în call centere, servicii de suport sau dezvoltare software, unde excelează mii de specialiști IT romani.

9. Reducerea taxelor pentru angajatorii din zona IT

Din 2001, profesioniștii IT sunt scutiți de la plata taxelor de impozit, în funcție de contribuția angajatorului. Această reglementare a impulsionat și a susținut activ dezvoltarea accelerată a sectorului IT.

2. Forță de muncă înalt calificată și motivată

Specialiștii IT români sunt recunoscuți pentru implicarea și profesionalismul de care dau dovadă în pozițiile pe care le ocupă, având o motivație puternică de dezvoltare profesională. Complexitatea proiectelor IT implementate și evoluția tehnologică rapidă contribuie decisiv în acest sens.

4. Flexibilitate și cunoașterea limbii engleze

România este aleasă ca destinație de externalizare IT și datorită flexibilității profesioniștilor de aici. 90% dintre ei vorbesc fluent limba engleză, dar și alte limbi de circulație mare, precum germană, franceză, italiană, daneză etc.

6. Sectorul IT – pilonul de rezistență al economiei din România

Importanța domeniului IT&C a crescut semnificativ în ultimii ani - în 2020 - 2021, sectorul IT a fost cel care a susținut economia României în perioada pandemiei, având una dintre cele mai mari contribuții, comparativ cu orice alte sectoare.

8. Dezvoltarea rapidă a sectorului IT

Numeroase orașe din nord-estul tarii își extind cu repeziciune resursele IT și atrag numeroși specialiști IT. Toate aceste zone oferă oportunități de creștere a business-urilor din zonă și atrag noi proiecte de externalizare IT. Cluj, al doilea oraș că număr de specialiști IT, este deseori denumit "Silicon Valley din Europa".

10. Viteză de internet mare - locul 1 la nivel european și locul 6 la nivel global

Cu cea mai bună viteză de internet la nivel european, care depășește chiar și media din țări la nivel global, companiile de outsourcing sunt conectate permanent și asigură o mai bună coordonare și rezolvare a operațiunilor IT remote.